Vispgröt med rönnbär & äpple
Ingredienser
1 ½ dl
rönnbär
3–4
inhemska äpplen
Vatten
Cirka 1 dl
socker
1 ½ dl
speltmanna
Så gör du
- Hetta upp 3 dl vatten i en kastrull. Lägg i de rensade och tvättade rönnbären. Låt koka i 10 minuter. Tillsätt äpple i bitar. Koka tills äpplet är mjukt.
- Passera genom en sil. Mät upp moset och tillsätt vatten så du har 7 dl vätska. Sätt i en kastrull och koka upp.
- Vispa ner speltmannan och koka ett par minuter till gröt. Avsmaka med socker.
- Rönnbären kan variera väldigt mycket i smak så smaksätt enligt din smak. Låt svalna. Vispa pösigt med elvisp.
![Vispgröt med rönnbär & äpple](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/11_D2A5069.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3600_crop_center-center_61_line/11_D2A5069.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/11_D2A5069.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2976_crop_center-center_61_line/11_D2A5069.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/11_D2A5069.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/11_D2A5069.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/11_D2A5069.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/11_D2A5069.jpg 1152w)