Vitkålsgryta med kokos och jordnötssmör
Max 30 min
Ingredienser
4–6 portioner
400 g
vitkål
2–3
morot
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1 msk
rypsolja
1–2 krm
chiliflakes eller en bit finhackad chili
1/2 tsk
salt
1 1/2 msk
sojasås
1 msk
jordnötssmör
2 dl
kokosmjölk
Serveringsförslag
4 portioner
kokt korn
1 dl
färsk persilja eller koriander
- Skala lök, vitlök och morot.
- Strimla kål och morot. Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp olja och chiliflakes i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull.
- Stek vitkål, morot och lök i cirka 5 minuter eller tills kålen mjuknar.
- Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ett par minuter. Smaka av och späd med vatten vid behov.
- Servera exempelvis med kokt korn och finklippt koriander eller persilja.