Vitlöksmarinerad strömming
Ingredienser
500 g
rensad och filéad strömming (knappt 1 kg orensad)
Lag
4 dl
vatten
5 msk
ättika
1 tsk
salt
Sås
1 dl
majonnäs
1 dl
gräddfil
1 msk
senap
1 knippe
gräslök, hackad
1 knippe
dill, finklippt
1–5
klyftor vitlök enligt smak
1 tsk
salt, peppar
Så gör du
- Blanda lagen. Häll lagen över strömmingsfiléerna. Låt stå i kylskåp i cirka 4 timmar.
- Häll lagen av strömmingen och dra bort skinnet.
- Blanda ihop såsen och tillsätt den avrunna strömmingen. Låt stå kallt ett dygn innan servering.
![Vitlöksmarinerad strömming](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/Vitloksstromming.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/Vitloksstromming.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/Vitloksstromming.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/Vitloksstromming.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/Vitloksstromming.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/Vitloksstromming.jpg 1152w)