Vodkapasta med rökt fisk
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
Ingredienser
2
gula lökar
3
vitlöksklyftor
2 msk
rybsolja
1/2 tsk
chiliflakes
2 msk
tomatpuré
120 g
rökt konserverad mörtfisk (t.ex Järkisärki eller Leppäsavukala)
3/4 dl
vodka
400 g
tomatkross
1–2 msk
creme fraiche
salt och nymalen svartpeppar
Pasta till servering
Gör så här
- Hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chiliflakes i 2–3 minuter tills vitlöken doftar gott.
- Rör ner tomatpurén och fräs långsamt i 10 minuter tills den är ordentligt karamelliserad, mörkt roströd och har börjat skära sig lite.
- Höj värmen, tillsätt fisken, häll på vodkan och låt koka cirka 5 min. Tillsätt tomatkross och låt koka ytterligare 15 minuter. Avsluta med en klick creme fraiche och låt koka in. Smaka av med salt och peppar och servera med pasta.