Wok med bovete
Ingredienser
1 1⁄2 l
grönsaker enligt säsong, exempelvis morot, paprika, broccoli och vitkål
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1⁄2–1
chilifrukt
1 dl
nötter
2
ägg
Cirka 3 dl
kokt helt bovete (1 dl okokt)
Sås
1 msk
farinsocker
2 1⁄2 msk
sojasås
1–2 msk
saft av lime
1 msk
riven färsk ingefära
Så gör du
- Skär grönsakerna i tunna strimlor, slantar eller i små buketter.
- Skiva rödlök och finhacka vitlök och chili.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Värm lite olja i en rymlig stek- eller wokpanna och knäck i äggen. Vispa sönder äggen och rör tills äggröran stelnar, häll sedan på en assiett.
- Skölj ur pannan och värm olja i pannan på nytt. Tillsätt grönsaker, lök, vitlök, chili och nötter. Woka grönsakerna på hög värme så att de får färg men tuggmotståndet bevaras.
- Häll över såsen och vänd ner bovetet. Smaka av.
- Garnera med ägg och servera.