Zucchinikaka
Ingredienser
150 g
zucchini (ca 1/2)
100 g
smör
1/2 dl
mjölk
2
ägg
2 dl
socker
3 dl
vetemjöl
1 1/2 tsk
bakpulver
1 tsk
kardemumma
smör och ströbröd/mannagryn till formen
Glasyr:
25 g
mjukt rumsvarmt smör
1 dl
florsocker
100 g
naturell färskost
1/2
citron, skalet
1 msk
citronsaft
Dekorationsförslag:
ätliga blommor, till exempel maskros, ringblomma, krasse eller violer, färska örter, till exempel mynta eller citronmeliss
- Smält smöret och låt svalna.
- Skala och riv zucchinin fint.
- Smörj en kakform med smör och bröa formen med ströbröd eller mannagryn.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en skål.
- Vänd ner de torra ingredienserna, mjölken, smöret och den rivna zucchinin i ägg- och sockersmeten.
- Fördela smeten i en kakform (kransform) och grädda i cirka 50 minuter i 175 grader.
- Prova att kakan är genomgräddad med en sticka som ska vara helt torr.
- Låt kakan svalna en aning i formen innan den stjälps upp. Kakan ska svalna helt innan den dekoreras.
- Vispa samman smör och florsocker till glasyren. Tillsätt ost, citronskal och citronsaft.
- Bred glasyren över kakan och dekorera med blommor eller örter.