Zucchinirullar i ugnen
Ingredienser
1
zucchini eller 2 små (600 g)
50 g
riven ost, parmesan eller annan god ost
Linsröra
2 dl
okokta linser
2
pressade vitlöksklyftor
2 tsk
timjan
3 msk
citronsaft
3 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
Salt, svartpeppar
Tomatsås
1
lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olja
1 burk
tomatkross eller 500 g färska tomater
2 dl
kokta kikärter
1 msk
honung
1 msk
balsamvinäger
2 tsk
basilika
Salt, peppar
Linsröra
- Koka linserna mjuka enligt anvisningen på förpackningen.
- Lägg alla ingredienser i en skål och kör slät med stavmixer.
Tomatsås
- Skala och hacka lökarna fint. Fräs i olja i en kastrull.
- Om du använder färska tomater skär dem i tärningar. Tillsätt tomaterna i kastrullen. Smaksätt med honung, vinäger och basilika. Salta och peppra enligt smak.
- Låt puttra under lock minst 10 minuter. Ju längre desto godare sås. Blanda i kokta kikärter då såsen puttrat färdigt.
Så gör du
- Skär zucchinin på längden i tunna skivor, exempelvis med en osthyvel.
- Lägg en klick fyllning i ena ändan och rulla ihop.
- Lägg rullarna i en ugnsfast form och häll tomatsåsen på. Strö lite riven ost på och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter.