Gös-, sik, eller gäddfilé i paprikasås

Artikel

Ingredienser

  • 600 g gös-, sik- eller gäddfilé
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olja
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde, lätt
  • ½ tsk timjan
  • Vitpeppar, salt

Anvisningar

Skölj paprikorna och skär dem i strimlor. Skala löken och hacka den. Fräs grönsakerna i olja på svag värme en kort stund. Strö på mjölet och rör om väl. Ta kastrullen från värmen, häll i fiskbuljongen. Koka upp under omrörning. Häll i matlagningsgrädden. Smaksätt med timjan, vitpeppar och salt om det behövs. Såsen skall vara tjock eftersom fisken under kokningen ger ifrån sig vätska. Dela fiskfiléerna i mindre bitar. Lägg ner dem i såsen och sjud alltsammans på svag värme tills fisken är vit och fast. Servera kokt potatis, gärna pressad eller ris till.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset