Skaldjursgryta

Artikel

Ingredienser

4–6 portioner

  • 250 g skalade räkor
  • 250 g musslor
  • 200 g champinjoner
  • 2 lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • ½ dl olja
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ tsk paprikapulver
  • 1 ½ tsk curry
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • finklippt persilja

Anvisningar

Skala och klyfta löken, strimla champinjonerna och paprikan. Fräs, lök, paprika och champinjoner i olja. Krydda med paprikapulver och curry som får fräsa en stund. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädden och tomatkrosset. Krydda med salt och peppar. Låt blandningen puttra 10 minuter. Tillsätt citronsaft, räkor och musslor. Upphetta blandningen, men den får inte koka. Servera kokt ris och bröd till.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset