Gravad mört

Artikel

12 portioner

  • 1 kg ofjällad mörtfilé
  • 4 msk grovt havssalt
  • 1 msk fint socker
  1. Filéa mörtarna och avlägsna sidobenen, men inte skinnet. Gravade filéer med skinnet på är lättare att skära än filéer utan skinn.
  2. Blanda kryddorna och gnid in mörtfiléerna med kryddblandningen. Några droppar konjak tillsatta på filén ger en pikant smaksättning åt den gravade mörten. Låt filéerna saltas i kylskåpet i några timmar. Avlägsna därefter olöst salt och vänd filéerna med den köttiga sidan uppåt ytterligare några timmar.
  3. Skär tunna skivor av filéerna och lägg dem på färskt rågbröd.
  4. Dekorera med en citronskiva och en dillkvist.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset