Fisk- och räksoppa med nässlor

Artikel

150 gram skalade räkor
150 gram rökt fisk
1 lime
1 liter färska nässlor och kirskål
½ fiskbuljongtärning
½ liter vatten
1–2 färsklökar med blast eller 1 gräslöksknippe
Några tabascodroppar
½ liter kokosmjölk

Börja med att ansa nässlorna. Låt stå i kallt vatten i 10 minuter, skölj och förväll i lättsaltat vatten.

Häll i durkslag och skölj med kallt vatten. Krama ur vattnet och skär relativt smått på skärbräde. Ta fram en kastrull, fräs löken i en skvätt olja. Tillsätt fiskbuljong, de vilda grönsakerna och kokosmjölken. Låt koka i cirka 5 minuter och tillsätt de tinade räkorna, fisken, limesaft och tabasco.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset