Grön stuvning med bondost

Artikel

1 liter färsk kirskål/ nässlor/ mjölkört
2 dl kokosmjölk
3 vitlöksklyftor
250 gram bondost, skuren i kuber
1 krm kardemumma

Förbehandla vilda grönsaker. Låt stå i kallt vatten i 10 minuter, skölj och förväll i lättsaltat vatten. Häll ut i durkslag och skölj med kallt vatten. Krama ur vattnet och skär relativt smått på skärbräde. Fräs vitlök i lite smör, tillsätt de förvällda vilda grönsakerna. Häll ner kokosmjölk i kastrullen och koka några minuter till en simmig stuvning. Smaksätt med kardemumma. Tillsätt bondost. Servera med torkat maltbröd.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset