Sikfilé med nässelsås

Artikel
500 g frysta nässlor (2 l färska)
2 msk smör
1–2 tsk riven muskot
50 g parmesanost
4 dl creme fraiche
Salt
Peppar
Gräslök
 
Smält smöret i en rymlig kastrull. Lägg i nässlorna (förvällda). Krydda med salt, peppar och muskot. Rör ner parmesan och creme fraiche. Låt såsen bli varm utan att koka. Klipp över gräslök. Kan även serveras som ensam grönrätt med ett hårdkokt ägg delat i två halvor.
 
Krydda sikfilen med vitpeppar och svartpeppar och salta. Stek i smör tills filén har nått cirka 55 grader.
 

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset