Kantarellsoppa

Artikel

1 l kantareller 
1 gul lök eller en bit purjolök
½ paprika
2 vitlöksklyfta
3 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l grönsaksbuljong
1 tsk sojasås
3 dl grädde
Salt, peppar, 2 msk färsk timjan


Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svamp, lök och paprika i smör. Strö mjöl över och späd med grönsaksbuljong. Låt soppan koka i cirka 20 minuter. Tillsätt grädde. Smaksätt med soja, peppar och timjan. Behövs det salt? Tips! Har du en smältostbit kvar i kylen går det bra att reda och smaksätta soppan med den. Genom att fräsa med en bit rotselleri får soppan mera karaktär. Svampsäsongen har bara börjat – byt ut kantarell mot soppar, trattkantarell eller trumpetsvamp. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset