Lasagne med trattkantareller

Artikel

300 g lasagneplattor
600 g trattkantareller
2 msk smör
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk soja
1 krm svartpeppar
1 dl mjöl
5 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl finklippt persilja
200g riven stark ost

Ansa svampen, skär smått och fräs upp så vätskan avdunstar. Ansa löken och finhacka. Tillsätt fett i pannan och tillsätt löken. Fräs på medelvärme så löken mjuknar. Tillsätt mjöl, mjölk och grädde. Låt puttra i 5 minuter och smaksätt. Tillsätt persilja och kontrollera smaken.

Häll upp 1/4-del av såsen på bottnen av en ugnsfast form. Placera därefter lasagneplattorna, fortsätt med såsen sedan lasagneplattor osv. Vversta lagret skall vara sås. Täck med osten. Gratinera i 225 grader i cirka 35 minuter. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset