Minestronesoppa

Artikel

Minestronesoppa är en riktigt bra ”man tager vad man haver” – soppa. Den går att variera utgående från säsong och vad man hittar i kylen. Här är en version som är gjord på vinterns smakrika rotfrukter. Lämna bort baconet för en vegetarisk version. 

2 vitlöksklyftor
100 g rotselleri
2 morötter
1 palsternacka
½ purjo
2 dl blötlagda och kokta vita bönor
1 burk krossade tomater
3 dl kokt kort pasta (eller 1 dl okokt)
2 msk olja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
Salt och svartpeppar
(100 g bacon)

Skala och hacka vitlöken fint. Snitta upp purjolöken och skölj den mellan alla bladen. Skala och ansa rotfrukterna. Skiva purjolöken och skär rotfrukterna i tärningar. Värm upp olja i en kastrull och fräs lökarna och rotfrukterna en stund. Tillsätt tomatkross och kryddor. Häll på vatten så rotfrukterna täcks. Låt koka tills de är nästan mjuka. Stek under tiden baconen i en stekpanna. Tillsätt den kokta pastan och bönorna. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan på tallrikarna med baconen eller rör ner den i soppan. Det går även utmärkt att äta soppan vegetarisk utan bacon.

Ifall du använder okokt pasta: Lägg i pastan då grönsakerna kokat en liten stund och låt pastan koka mjuk i soppan, enligt anvisning på förpackningen.

Klicka hör för att ladda ner en illustrerad och utprintbar version av receptet.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset