Mellanmålskex med tranbär

Artikel
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl speltmjöl eller vetemjöl
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 dl rypsolja
  • 2 dl vatten

Skär tranbären i mindre bitar. Blanda de torra ingredienserna i en skål tillsammans med tranbären. Tillsätt olja och vatten. Rör om till en jämn smet. Klicka ut högar på plåt med hjälp av två skedar. Det blir ca 40 kex. Platta ut högarna. Kexen breder inte ut sig i ugnen. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader tills kexen fått en fin gyllenbrun färg.

 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset