Kantarellsallad

Artikel

400 gram svamp
300 gram romansallad
50 gram Västerbottenost eller annan god ost
2 skivor rostat bröd eller krutong
Dressing:
5 st sardellfileer, finhackade
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl parmesan, riven
1 äggula
1 dl olivolja
Svartpeppar

Skölj salladen. Fräs svampen och tillsätt en klick smör och bryn tills svampen får lite färg. Skär det rostade brödet i tärningar, riv osten.

Mixa dressingen i matberedare, tillsätt oljan i en tunn stråle så såsen inte skär sig.

Blanda alla ingredienser i ett salladsfat. Ringla över av såsen och smaksätt ytterligare med valfria örter.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset