Panerad fårticka

Artikel

Mängden räcker som snacks/förrätt för 2–4 personer

Cirka 300 gram fårticka
1 ägg
1 dl vetemjöl (exempelvis speltmjöl eller skorpmjöl fungerar också bra)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör till stekning
Citron och örter till servering
Gräddfilssås

Skär den ansade svampen i grova strimlor. Vispa upp ett ägg på en djup tallrik och häll upp mjöl på en anna. Vänd strimlorna i ägg och sedan i mjöl. Stek i brynt smör på medeltemperatur tills strimlorna har en gyllene färg och aningen knaprig yta. Ät med dippsås, citronsaft och lite färska örter.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset