Krämig spenatpasta med kycklingbacon

Artikel

400–500 g fullkornspasta (exempelvis fusilli eller penne)
1 pkt kycklingbacon
1 gul lök
80–100 g färsk babyspenat
200 g créme fraiche
1 tsk paprikapulver
½ msk senap
Cirka ½ tsk salt
Svartpeppar
Riven ost

Skala och finhacka löken. Klipp bacon i bitar. Koka upp vatten till pastan och koka enligt anvisningar på förpackningen. Stek bacon och lök i en skvätt olja tills det får lite färg. Tillsätt crème fraiche, senap och kryddor. Låt koka upp och blanda med nykokt pasta. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten och garnera med lite riven ost. Servera pastan med sallad.

Tips! Du kan enkelt laga en rödkålssallad på strimlad rödkål, olja, vinäger, salt, socker/honung och peppar att servera till. Blanda gärna med rostade solrosfrön.

Du kan ladda ner receptet som en illustrerad pdf. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset