Rostade rödbetor med grönkålsröra

Artikel

1 kg rödbetor
1 apelsin
2 tsk kummin
4 msk rybsolja
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Valnötter till serveringen

1. Skala rödbetorna. Skär i jämnstora klyftor.
2. Tvätta apelsinen väl, riv skalet och pressa saften i en skål. 3. Krossa kummin i mortel tillsammans med salt.
4. Blanda samman olja, kryddor och apelsinsaft samt skal. Vänd rödbetan i kryddblandningen.
5. Häll upp i ugnsfast form och rosta rödbetorna i 200 graders ugnsvärme till de mjuknat. Cirka en timme.
6. Tillsätt valnötter och servera med grönkålsröra (recept nedan). Rödbetorna passar som tillbehör till kötträtter eller som ensamrätt.
 

Grönkålsröra

300 g fryst grönkål
3 dl yoghurt (10 % )
1 tsk salt
1–2 vitlöksklyftor

Tina kålen och hacka fint, blanda samman övriga ingredienser. Smaka av. 

Tips! Det finns också grönkål i kruka som du kan förvälla och använda i röran om du inte råkar ha i frysen.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset