Rotfruktsbiffar

Artikel

Cirka 15 stycken

1 dl mjölk
¾ dl skorpmjöl
1 liten lök
1 vitlöksklyfta, pressad
1–2 potatisar (cirka 100 g rivet)
2 morötter (cirka 120 g rivet)
1 bit rotselleri (cirka 80 g rivet)
1 palsternacka (cirka 100 g rivet)
1–2 ägg
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
¾ dl riven ost

Blanda skorpmjöl med mjölk i en skål. Skala och riv rotsakerna fint. Blanda med finhackad lök, vitlök och
skorpmjölsblandningen. Tillsätt mera skorpmjöl/vetemjöl om blandningen är för lös. Skeda ut smeten till biffar och stek i smör/olja i en plätt- eller stekpanna. Eller forma till cirka 15 biffar på oljat bakplåtspapper och stek i ugn, cirka 20 minuter i 225 grader. Servera med exempelvis potatismos eller en sallad och gräddfilssås. Biffarna kan också serveras som en burgare med valfria tillbehör. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset