Rödbetscarpaccio med papparrots-yoghurtdressing

Artikel

4 portioner

4 rödbetor (cirka 300 gram)

Skölj rödbetorna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt kallna. Skiva rödbetorna tunt och fördela dem på tallrikarna. Fördela pepparots-yoghurtdressingen ovanpå. Ringla över lite olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Dekorera eventuellt med basilikabad. 

Pepparrots-yoghurtdressing

2 1/2 dl fet yoghurt (10 %) eller creme fraiche
1–2 msk färskriven pepparrot
2 tsk citronsaft
3 msk oliv- eller avokadoolja
1 tsk socker
1 tsk salt
Svartpeppar
1/2 dl finhackad gräslök

Blanda ingredienserna och servera med rödbetorna. Passar också bra med fisk, kallskuret kött, rostade grönsaker eller potatis. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset