Svamppaj på bovete- och talkkunamjöl

Artikel

8 portioner

Botten

100 g smör
1 1⁄2 dl bovetemjöl
1 1⁄2 dl talkkunamjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 dl vatten

Fyllning

1 liter färsk svamp (kantarell, trattkantarell, soppar) 
1 msk smör
1 liten lök
1–2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1⁄2 msk sojasås
150 g riven ost
1 dl persilja, finklippt

 

  1. Blanda samman det mjuka smöret med bovetemjöl, talkkunamjöl, salt och bakpulver. Tillsätt kallt vatten och rör ihop till en slät pajdeg.
  2. Platta ut med fuktig hand i en pajform.
  3. Förgrädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  4. Förbered under tiden pajens fyllning. Ansa svampen och fräs den torr i panna, tillsätt en klick smör, finhackad lök och pressad vitlök. Låt fräsa en stund tills löken blir mjuk.
  5. Tillsätt grädden och låt småkoka cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och persilja.
  6. Bred svampstuvningen på den förgräddade bottnen och strö över riven ost. Grädda ytterligare cirka 10–12 minuter. Servera med fräsch sallad enligt säsong. 

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset