Mellandagspizza

Artikel

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
7–8 dl mjöl

Börja med att blanda ihop en pizzadeg. Du minns väl att pizzadegen gärna ska jäsa i timmar?

  1. Smula ner jästen i en skål.
  2. Tillsätt fingerljummet vatten, salt och olja.
  3.  Tillsätt mjölet lite åt gången och knåda ihop till en smidig deg.
  4. Låt jäsa till dubbel storlek i minst en timme.
  5. Dela degen i 4 bitar och kavla ut till portionspizzor.
  6. Placera på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.

Fyllning:

250 g mascarpone eller en annan liknande färskost
250 smetana, tjock yoghurt eller crème fraîche 
400 g kallrökt lax eller annan fisk
2 rödlökar, tunnskivade
200 g riven ost

  1. Bred ut mascarponeosten över den tunt utkavlade pizzabottnen.
  2. Tillsätt lökringar.
  3. Grädda i het ugn cirka 8 minuter, tills ytan har fått färg.
  4. Ta ut pizzan och klicka över av smetana (eller annan syrad gräddprodukt). 
  5. Tillsätt fisk och dill, servera genast.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset