Rödbetsoppa med hummus

Artikel

500 gram rödbeta
200 gram morot
1 stor rödlök
1 bit fänkål (100 gram)
1 dl bondbönakross
1 liter grönsaksbuljong
1 röd paprika
1 lagerblad
2 msk rybsolja                  
3 timjankvistar eller 1 tsk torkad timjan
1–2 msk vinäger

  1. Skala rotsakerna och löken och tärna. Fräs i en skvätt olja i stor kastrull. Tillsätt buljongen.
  2. Skölj bondbönekrosset tills allt skum försvinner.Tillsätt i den kokande soppan. Tillsätt lagerblad och timjan. Låt småkoka i en timme. 
  3. Skär paprikan i mindre bitar och tillsätt i soppan till sist. Låt koka ytterligare cirka 15 minuter eller tills allt är mjukt. Ta ut timjankvistar och lagerblad.
  4. Purea soppan och smaka av med vinäger och eventuellt lite salt och peppar. Servera med hummus. 

Hummus

2 dl kokade kikärter eller bondböna
1 msk tahini
1 dl persilja
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
En skvätt vatten

Mät upp alla ingredienser i ett litersmått. Purea med stavmixer tills det blir en slät massa. Smaka av med salt och peppar. Servera till soppa. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset