Rotsakschips med grön dipp

Artikel

1 palsternacka
2 morötter
1 rödbeta
1 tsk olja
Salt
Dipp:
1 dl gräddfil (1/2 burk)
½ dl örter (t.ex. basilika, oregano eller dyl.)
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala rotsakerna om de har tjockt skal. Dra med osthyveln eller med potatisskalare tunna skivor av rotsakerna. Fördela skivorna på ugnsplåt. Rosta i 175 grader i 30–40 minuter. Titta att rotsakerna inte bränns, men att de inte heller är sega och våta. Öppna ugnsluckan och låt chipsen torka i 15 minuter. Dutta olja över rotsakerna och strö på salt.

Dipp: Mixa örterna, vitlöken och 1 msk gräddfil med stavmixer. Blanda sedan örtmixen, salt och peppar med den resterande gräddfilen.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset