Pannkakspizza

Artikel

Smet:
8 dl mjölk
4 dl speltmjöl
4 ägg
1 tsk salt
1 msk rypsolja
Fyllning:
200 g malet kött
2 morot
1 bit palsternacka/rotselleri
1 gul lök
½ tsk salt
1 msk oregano
1 krm svartpeppar
2 tomat
6 små champinjoner eller motsvarande mängd skogssvamp
3 dl riven ost


Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk samt vispa ner ägg, salt och olja i smeten. Låt pannkakssmeten svälla ca 20 minuter i kylskåpet. Värm ugnen till 225 grader. Vispa upp smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan ca 20–25 minuter tills den har stannat i mitten och fått lite färg. Ta ut pannkakan ur ugnen och höj temperaturen till 250 grader.

Tillred fyllningen under tiden då pannkakan är i ugnen. Skala och riv rotsakerna grovt. Finhacka löken och oreganon. Skiva tomat och svamp i tunna skivor. Värm en stekpanna och bryn köttet tills det får färg. Hacka samtidigt sönder köttet med en träspade. Tillsätt lök, rotsaker, salt, oregano och svartpeppar när köttet är brynt. Sänk värmen och låt steka några minuter till.

Fördela maletköttfyllningen över pannkakan och rada ut skivad tomat och champinjoner. Strö över riven ost och gratinera pannkakspizzan högre upp i ugnen i ca 10 minuter.

Servera gärna pannkakspizzan med spenat ovanpå eller exempelvis med en kålsallad.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset