Blåbärsglass

Artikel

Bärkola:
½ dl vispgrädde
1 msk honung
½ msk smör
½ dl blåbär
Bärmos:
300 g blåbär (6 dl)
2 msk socker
Glass:
1½ dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl socker
1 brk kvarg (2 dl)

Mät upp ingredienserna till bärkolan i en kastrull. Koka ca 5 minuter tills kolasåsen blir tjockare och rör om ibland. Låt svalna.

Mixa ingredienserna till bärmos med en stavmixer.

Vispa grädden till ett fast skum. Vispa äggulor och socker med elvisp till ett ljust pösigt skum. Rör ner kvarg och bärmos försiktigt i ägg- och sockerblandningen. Vänd slutligen ner vispgrädden. Häll glassen i lämpligt kärl (t.ex. en brödform). Ringla kolan ovanpå glassen och dra lite med en gaffel för att ”sprida ut” kolan i glassen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen minst 5 timmar.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset