Runebergstårtor

Artikel

100 gram smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl krossade pepparkakor
½ dl malen mandel
1 tsk bakpulver
½ tsk kardemumma
Garnering:
Hallonsylt
1 dl florsocker
2 tsk vatten

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa det mjuka smöret och sockret med elvisp. Tillsätt ägget och fortsätt vispa.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål. Blanda ihop dem med äggsmeten med hjälp av en trägaffel.
  4. Sätt pappersformar i en muffinsplåt eller smör och bröa runebergtårtformar. Klicka smeten i formarna.
  5. Grädda muffinsplåten i cirka 12 minuter, de större formarna cirka 20 minuter. Låt svalna.
  6. Bred ut hallonsylten på tårtornas mittparti. Blanda florsocker och vatten till en trögt flytande blandning och spritsa eller häll med en sked en glasyrring runt hallonsylten. 

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset