Kycklingsoppa

Artikel

1 gul lök
2 morötter
1 palsternackor
½ squash, (courgette, zucchini)
1 l vatten + 1 ekologisk buljongtärning
200 g kyckling i strimlor
½ dl linser
1 burk tomatkross
Svartpeppar, persilja
1 msk rybsolja

Skala och hacka löken. Tärna morot, palsternacka och squash smått.  Fräs alltihop i 2 msk olja i en stor kastrull cirka 3 minuter. Tillsätt vatten, tomatkross och buljong och koka upp. Fräs kycklingbitarna i olja och tillsätt dem i soppan samt de sköljda linserna. Låt småkoka 10–15 minuter. Krydda och avsmaka soppan.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset