Strömmingsflundror

Artikel

1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé
1 dl rågmjöl
Salt, vit- eller svartpeppar
Finklippt dill och gräslök eller mynta
Smör

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan neråt på smör- eller bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar. Lägg fyllning, mynta/gräslök och dill, på halva antalet filéer och lägg sedan ihop strömmingarna två och två till flundror. Vänd dem i paneringen. Stek med smör i panna (3–4 minuter per sida) eller i ugn, 225 grader i cirka 10 minuter. Servera med smetanasås, kokt potatis och råkost på vitkål och lingon.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset