Långpannebröd

Artikel

7 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
2 msk olja
2 dl havrekli
8 dl grahamsmjöl
5 dl vetemjöl

Häll upp 5 dl kallt vatten i en kastrull och värm upp till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i vattnet. Blanda i olja, salt, havrekli och rör om. Fortsätt att blanda i grahamsmjöl och vetemjöl lite i gången. Knåda degen smidig. Låt jäsa till dubbel storlek på dragfritt ställe. Platta ut degen på långpanna på ett bakplåtspapper eller baka ut till 25–30 semlor. Placera på ugnsplåt och låt jäsa i cirka 15 minuter. Grädda semlorna i 225 grader i cirka 10 minuter. Grädda långpannebrödet i 200 grader i 20–25 minuter.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset