Morotsrulltårta

Artikel

4 ägg
1 ½ dl socker
4 msk vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 krm ingefära
½ tsk kardemumma
1 ½ tsk kanel
2 dl riven morot
½ msk rypsolja
Fyllning
200 g naturell färskost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljpulver
½ ekologisk apelsin (rivet skal)
1 msk apelsinsaft
1 ½ dl florsocker

  1. Ta fram bakplåtspapper och en plåt. Olja pappret med lite rypsolja. 
  2. Vispa äggen och sockret till en fluffig smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skild skål.
  4. Skala och riv morötterna fint på rivjärnet.
  5. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt. Tillsätt även den rivna moroten.
  6. Bred ut smeten på bakplåten med det oljade bakplåtspappret och grädda i 200 graders ugn i 10 minuter.
  7. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna en stund och förbered fyllningen under tiden.
  8. Vispa färskosten med florsockret. Tillsätt turkiska yoghurten, vaniljpulvret och rivet apelsinskal och saft. Gör fyllningen i god tid och ställ in i kylskåpet i cirka 30 minuter före du breder ut den på kakan.
  9. Bred ut fyllningen på den svalnade kakan och rulla ihop den.
  10. Låt rulltårtan stå kallt en stund före den skärs upp och serveras.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset