Morotsbiffar

Artikel
  • 5 morötter
  • 2 potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk rypsolja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • Ca ¼ dl skorpsmulor
  • Olja till stekning

1. Skala och riv morot och potatis grovt.

2. Skala och finhacka löken.

3. Fräs lök, morot, potatis och kryddor några minuter. Tillsätt vatten och låt svalna.

4. Blanda alla ingredienser och tillsätt mera skorpmjöl om massan känns för lös.

 

Stek i ugn: pensla ett bakplåtspapper med olja. Forma smeten till bollar och platta ut till biffar på plåten. Stek 20 minuter i 225 grader. Vänd biffarna efter halva tiden för en jämnare stekyta.

Stek i plättpanna: forma till biffar och stek smeten i olja.

 

Servera exempelvis med sallad, kokt potatis och äggsås eller korngryn och gräddfilssås.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset