Lasagne med rotsaker och linser

Artikel
  • Fullkornslasagneplattor

Grönsakssås:

  • 1–2 vitlöksklyftor, pressad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk timjan
  • 400 g tomatkross
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl röda linser
  • 2 morot
  • 1 bit palsternacka
  • ca ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl turkisk yoghurt/créme fraiche

Ostsås:

  • 6 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • ¾ dl vetemjöl
  • Ca 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • 100 g riven ost + 50 g till gratinering

Grönsakssås: fräs lök, vitlök och örter till mjuk i olja. Tillsätt tomatkross, buljong, vatten och sköljda linser. Låt koka 15 minuter. Riv morot och palsternacka och tillsätt rotsakerna i slutskedet av koktiden. Smaka av såsen med kryddor och turkisk yoghurt.

Ostsås: häll mjölk och vatten i en tjockbottnad kastrull, vispa ner mjölet och värm under omrörning. Låt såsen koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och smält ner riven ost.

Börja med ett tunt lager grönsaks- och ostsås i botten på en smord form. Varva lasagne-plattor med fyllningen och avsluta med lasagneplattor och ett lager ostsås. Strö över riven ost och tillaga ca 50 minuter i 175 grader.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset