Avslappnande badsalt

Artikel

80 gram himalayasalt
100 gram grovsalt
5 gram torkade lavendelblommor
5 gram torkade rödklöverblommor

Mortla rödklöverblommorna och blanda dem med himalayasaltet. Blanda lavendelblommorna med grovsaltet. Varva saltblandningarna i burken. Använd cirka 1/2 dl i ett fotbad, eller upp till ett par deciliter i badet. 

 

 

Vad är naturkosmetik
Naturkosmetik tillverkas av råvaror som är naturliga och bryts ned i naturen. Ingredienserna kan vara vegetabiliska oljor, fetter och vaxer, örtextrakt, eteriska oljor och aromatiska ingredienser från kontrollerad ekologisk odling eller kontrollerade ekologiska vilda uppsamlingar. Ämnen ur sten- och mineralriket så som salt, lera och jordfärger är också tillåtna inom naturkosmetik. Så fort ett kosmetiskt preparat innehåller exempelvis mineralolja så som vaselin eller paraffin eller syntetiska doftämnen kan den omöjligt fylla kraven för den certifieringsorganisation som övervakar innehållet i produkterna.

Innan du börjar!
Många av naturkosmetikrecepten kräver en del förarbete i form av införskaffning och insamling av ingredienser. Våren och sommaren är en bra period att göra naturkosmetik då ingredienser så som rödklöverblommor, daggkåpa, nässlor med mera är lätta att tillgå. Plocka och torka ett större lager så kan du göra naturkosmetik året om. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset