Stekta tunnbröd med tillägg

Artikel

Stekta tunnbröd
250 gram kvarg
1 dl vetemjöl
1 ½ dl kornmjöl
1 krm salt
Smör att steka bröden i

Blanda snabbt samman alla ingredienser till en rätt fast deg. Arbeta ut en lång stång och dela i åtta jämnstora bitar. Platta ut till tunna rieskor. Stek i panna eller varför inte på muurikka. Servera med exempelvis surkålssallad, ärtröra eller pesto, se recept nedan. 

Surkålsallad
300 g surkål
2 dl naturell yoghurt
1 finhackad lök
1 rivet äpple
Svartpeppar

Blanda alla ingredienser. Låt stå och dra i kylskåp. 

Ärtröra
200 g frysta ärter
1⁄2 vitlöksklyfta
50 g riven emmenthaler
4 kvistar ärtskott
2 msk limesaft
Svartpeppar

Mixa ärterna grovt och blanda med ost, ärtskott och limesaft. Dra ett varv med pepparkvarnen och smaka av. 

Petso på basilika och ärtskott
½ kruka ärtskott 
½ kruka basilika
2 st vitlöksklyftor
½ dl solrosfrön
Cirka 50 g riven emmenthaler
1 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Kör alla ingredienser till lämplig konsistens med mixer. Justera mängderna vid behov. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset