BBQ-vingar på blomkål

Artikel

1 blomkål (cirka 700 g)
Kryddsås:
1 tsk vitlökspulver
0,5 dl farinsocker
½ dl vinäger
3 msk tomatpuré
1,5 tsk rökt paprika
1 tsk cayennepeppar/chilipeppar
1,5 tsk salt
¼ dl vatten
1 msk potatismjöl
Ostdipp:
200 g gräddfil
75 g blåmögelost
½ dl persilja

Blanda majsstärkelse och vatten. Rör ner kryddor, tomatpuré och socker. Skär blomkålen i buketter och blanda såsen med blomkålen. Grädda i 200 grader i 15–20 minuter tills blomkålen har fått fin färg och är mjuk men med tuggmotstånd. Servera med ostdipp.

Ostdipp: Smula ner mögelosten i gräddfilen och blanda ner finklippt persilja.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset