Couscous med smak från Marocko

Artikel

Marinad: 2 msk olja, 2 msk citronsaft, 1 tsk mald koriander, 1 tsk mald spiskummin, ½ tsk mald kanel, 2 pressade vitlökslyftor, ½ tsk salt
1 paprika
1 rödlök
1 liten zucchini
1 dl mandlar
3 dl couscous
4,5 dl vatten
½ ekogrönsaksbuljongtärning
½ tsk gurkmeja
2 msk god olja (exempelvis oliv- eller kallpressad rypsolja)
½ dl persilja
½ dl mynta

Blanda olja, citronsaft, koriander, spiskummin, kanel, vitlök och salt till en marinad. Ansa och skär grönsakerna i bitar. Blanda grönsakerna med marinaden och rosta i 225 grader i cirka 25 minuter. Rosta mandlarna i torr stekpanna tills det fått färg. Koka upp vattnet och blanda ner buljongtärningen och gurkmejan. Rör ner couscousen och låt stå i 5 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen). Rör om couscousen med gaffel så den inte är klumpig och blanda ner valfri god olja. Hacka persilja och mynta grovt. Blanda samman rostade grönsaker, couscous, örter och mandlar. Servera som lätt lunch eller till grillat kött eller grillad fisk.

Vill du ha salladen matigare kan du blanda ner 2 dl kokta bönor eller kikärter.

 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset