Ölrumpekyckling (beer can chicken)

Artikel

Ett enkelt sätt att tillreda hel kyckling. Då ölen ångas i kycklingen blir resultatet saftigt.

1 hel kyckling
1 burk öl
Kryddrubb:
3 msk farinsocker
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk paprikapulver
(1 tsk chilipulver)
2 tsk rosmarin
2 tsk oregano
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt

Skölj kycklingen och klappa den torr. Blanda ingredienserna till kryddrubben och gnid in kycklingen med kryddblandningen. Tvätta ölburken noga. Öppna burken med konservöppnare. Häll ut cirka 1 dl. Skala och skär vitlöken i mindre bitar. Trä kycklingen över ölburken. Stek i ugnen i cirka 1,5 h i 150 grader eller tills temperatur vid benet ligger på 82 grader. Du kan även med fördel lägga kycklingen på grillen, men grilla då indirekt så det inte är för hett och kycklingen bränns.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset