Finsk tabbouleh

Artikel

3 dl krossade korngryn
1 stor bunt bladpersilja
1 kruka mynta
3 tomater (300 g körsbärstomater)
1/2 grön gurka
2 rödlökar
0,5 dl havtornssaft
1 dl olivolja
salt
peppar

  1. Tillred korngryn enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj och hacka persiljan, grovstrimla myntabladen.
  3. Dela tomaterna och krama ur kärnorna.
  4. Skär tomaterna och gurkan i små tärningar.
  5. Skala och finhacka lökarna.
  6. Lägg grönsakerna i en skål och vänd ner korngrynen.
  7. Stänk över en blandning av pressad havtornssaft och olivolja, rör om.
  8. Smaksätt med salt och peppar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset