Grillade lammlägg

Artikel

4 lammlägg (1 lammlägg/person)
1 tsk krossad svartpeppar
2 lagerblad
1 tsk salt
olja
Till grillningen:
olja
nymald svartpeppar
finhackad rosmarin
salt

  1. Värm lite olja i en rejäl gryta.
  2. Bryn lammläggen lätt.
  3. Häll på kallt vatten så att det knappt täcker och låt det koka upp. Sänk värmen så att det småkokar under lock.
  4. Skumma av buljongen med jämna mellanrum tills den blir klar och fin.
  5. Tillsätt salt och kryddor, låt småkoka under lock i cirka 1,5 timme. Köttet är klart när det lossnar från benet. Låt köttet svalna i buljongen.
  6. Pensla lammläggen med lite olja och vänd dem i salt, svartpeppar och rosmarin.
  7. Sila av buljongen och frys in för att användas vid ett senare tillfälle. Eller koka krossade korngryn i buljongen och servera dem som tillbehör.
  8. Grilla lammläggen på indirekt värme på grillen. Beräkna cirka 20–30 minuter, vänd dem efter halva tiden.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset