Rödbetscarpaccio med pepparrots-yoghurtdressing

Artikel

 

4 rödbetor (cirka 300 g)
Pepparrots-yoghurtdressing
2 ½ dl grekisk yoghurt eller crème fraîche
1–2 msk färskriven pepparrot
2 tsk citronsaft
​3 msk oliv- eller avokadoolja

Skölj rödbetorna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt kallna. Skiva rödbetorna tunt och fördela dem på tallrikarna.

Fördela pepparrots-yoghurtdressingen ovanpå. Ringla över lite olivolja och smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Dekorera eventuellt med basilikablad. Serveringstips: Servera carpaccion med de goda krispiga pitabröden.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset