Smördegstartletter med getost, körsbärssylt & pistaschnötter

Artikel

Cirka 10–12

1 paket färdig smördeg i skivor (helst gjorda på riktigt smör)
300 gram getost
Cirka 200 g körsbärssylt
Salt, peppar
1 lättuppvispat ägg för pensling
Pistaschnötter för dekoration

  1. Sätt ugnen på 200 graders varmluftsugn. Skär smördegsplattorna i lika stora fyrkanter, cirka 10 cm x 10 cm.
  2. Skär med en kniv en fåra runt fyrkanten, cirka 1 cm längs med kanten och nagga mittendelen med en gaffel.
  3. Pensla smördegen med ett lättuppvispat ägg.
  4. Skiva getosten och lägg på varje fyrkant. Klicka på lite körsbärssylt och smaksätt med salt och peppar.
  5. Grädda i cirka 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg. Tillsätta lite mera körsbärssylt ovanpå efter att de är gräddade. Dekorera med hackade pistaschnötter.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset