Äppelremmar med kardemumma

Artikel

300 gram skalade och skivade äpplen (cirka 500–600 gram hela äpplen
3 msk äppeljuice
½ tsk vaniljsocker
1 tsk krossad kardemumma

  1. Sätt ugnen på 50 grader, varmluftsugn.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg äppelbitarna i en kastrull med äppeljuice och koka sakta på svag värme tills de mjuknar, cirka 5 minuter. Ta bort från värmen.
  3. Mixa äppelmoset slätt med stavmixer. Bred ut till en cirka 2 mm tjock platta på en bakpappersklädd plåt.
  4. Ställ i mitten av ugnen och låt torka i 4–6 timmar. Låt svalna och skär eller klipp i tunna remmar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset