Tunnbröd i ugn med päron, karamelliserad rödlok, rödbeta & blåmögelost

Artikel

En resträtt där du kan utnyttja kylskåpsfynd, såsom grönsaker och ostbitar. Perfekt rätt att servera till välkomstdrinken eller som kvällsbit.

4 lappländska tunnbröd
2 medelstora rödlökar
1 msk smör
1 msk vatten
150 gram crème fraîche
1 stor kokt rödbeta eller 2 små tunt skivade (gärna med mandolin)
2 päron
200 gram blåmögelost eller en blandning av olika ostar (beroende på vad du har i kylskåpet)
Honung
Rucola

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Skär rödlöken i ringar. Smält smör i en liten kastrull och lägg i löken och en liten skvätt vatten.
  2. Rör om på svag värme tills löken blivit riktigt mjuk och söt. Det tar cirka 15–20 minuter.
  3. Skiva rödbetorna och päronen.
  4. Bred crème fraîche på tunnbröden. Fördela rödbets- och päronskivorna ovanpå och tillsätt löken. Smula på osten.
  5. Ställ in i en het ugn, grädda i cirka 8 minuter. Ta ut från ugnen och ringla på honung och dekorera med rucola. Skär i lämpliga serveringsbitar.

Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset