Varm kryddad äppelmust

Artikel

2 portioner

En värmande kryddad dryck av färskpressad äppeljuice. Passar bra för både vuxna och barn. Tillsätt en aning citron i saftcentrifugen för en klarare färg.

2 dl vatten
2 anisstjärnor
2 kanelstänger
5 dl färskpressad äppelmust, cirka 10–15 äpplen (beroende på storleken) (½ skalad citron)
1 dryg msk honung

  1. Koka upp vatten, kardemumma och kanel och låt sjuda cirka 10 minuter.
  2. Lägg äpplena i råsaftcentrifugen och centrifugera ur juicen.
  3. Häll ner juicen i kryddlagen och värm tillsammans med honungen. Sila och servera.

Tips! Spara gärna anisstjärnorna och kanelstängerna till nästa gång. De går bra att återanvända några gånger.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset