Fruktpizza

Artikel

2 pizzor 

Pizza är god med frukt på, både som saltig och som söt efterrättspizza med kolsasås på. Den här degen är snabb att laga då den bakas med bakpulver istället för jäst. 

Deg 
1 dl speltmjöl 
2 ½ dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
¼ tsk salt 
1 ½ dl vatten 
1 msk rypsolja 

  1. Blanda torra ingredienser i en skål. Rör ner vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. 
  2. Dela degen i två bitar och rulla till bollar. Kavla ut till tunna rundlar på bakplåtspapper. 
  3. Fördela fyllning över pizzorna och grädda i cirka 8 minuter i 250 grader i nedre delen av ugnen. 

Salt fruktpizza 
Fyllning till 2 pizzor 

Cirka 100 gram naturell färskost/tomatsås 
1 päron/2 plommon/2 äpple 
Cirka 80 gram getost/fetaost/rökt kalkon eller skinka 
1 liten rödlök 
½ dl cashewnötter 
2 dl riven ost 
Rucola/spenat/machesallad (tillsätts efter gräddning) 

Söt fruktpizza 
Fyllning till 2 pizzor 

Cirka 100 g naturell färskost 
2 dl riven ost 
1 päron/2 äpple 
¼ dl frön 
Kolasås (ringlas på strax innan servering) 

Kolasås 

1 dl grädde 
½ dl farinsocker 

Koka ingredienserna tills såsen blir lite tjockare, cirka 10 minuter. Rör om ibland. Låt svalna. 


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset