Äppelmos

Artikel

Det finns olika sätt att tillreda egen äppelmos på. Snabbast
går det genom att skära äpplena i bitar med skal på. Om man vill konservera äppelmoset på rengjorda burkar kan man räkna med cirka 350 gram socker per 1 kg äppelmos.

1 kg äpplen
1 dl vatten
3/4 dl råsocker
Skal och saft från en citron

  1. Skär äpplena runt kärnhuset i mindre bitar. Skala för ett slätt mos.
  2. Mät upp vatten, citronsaft och rivet citronskal i en stor kastrull. 
  3. Lägg i äppelbitarna och koka upp, sjud sen tills äpplena blivit mjuka och blivit mos. 
  4. Om man vill kan man mixa moset till en fin konsistens. Om du smaksätter med socker häll i litet i taget och rör om en stund. Häll upp på rengjorda burkar. Frys ner eller ät inom en vecka. 

 

 

1. Sk.r .pplena runt k.rnhuset i mindre

bitar. Skala f.r ett sl.tt mos.

2. M.t upp vatten, citronsaft och rivet

citronskal i en stor kastrull.

3. L.gg i .ppelbitarna och koka upp,

sjud sen tills .pplena blivit mjuka och

blivit mos.

4. Om man vill kan man mixa moset

till en fin konsistens. Om du smaks.tter

med socker h.ll i litet i taget

och r.r om en stund. H.ll upp p.

rengjorde burkar. Frys ner eller .t

inom en vecka.


Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
Medelhavsgatan 14 C
00220 Helsingfors

Telefon 044 402 6884
E-post fornamn.efternamn@martha.fi


Tillverkad i Finland med   av Webbhuset